Aquest portal web només utilitza cookies pròpies amb finalitats tècniques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. No obstant això, podria contenir enllaços a llocs web amb polítiques de privacitat alienes a les de MONTSE MARTÍ GASCH que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells. Més informació ACCEPTAR

Fotografia de: Blai Garcia

 

 

La companyia Lawu

 

LAWU neix al 2010, fruit de la inquietud artística de les ballarines i dansa moviment terapeutes Montse Martí i Anna Rubio, per investigar la relació entre el moviment i la natura. El treball es fonamenta en l’Amerta Movement, tècnica de moviment del mestre indonès Suprapto Suryodarmo.

L’Amerta Movement és una tècnica d’improvització de moviment, lligada a l’escolta del moment, de la natura i dels espais creats per l’home per a trobar una expressió artística que busca reflexar la comunicació i el diàleg del ballarí amb l’entorn.

Al 2011 estrena l’espectacle Entre la recta i la corba al Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa, Parc Natural del Garraf, fruit d’un treball d’investigació i de creació entre el moviment i l’espai de 9 mesos de durada. Espectacle format per dues peçes: Pedres i Mur.

A l’estiu del 2012, viatja a Java per formar-se amb Suprapto. La companyia va participar en diferents performance a la ciutat de Solo (Java) i va presentar la peça The light of the ants dins del Solo Sound Festival.

Al setembre del 2012 presenta la peça L’hort als peus en el marc del Festival MIAU mostra independent d’art urbà de Caldes de Montbui.

Al 2013 treballa en la creació d’una nova peça a l’entorn natural d’Alendo, Pirineu de Lleida i continua investigant en l’escolta de l’entorn natural com a motiu de creació. Alendo. la porta oberta, serà el fruit d’aquest treball que presenta dintre del marc del programa europeu Grundtvig, trobada de centres d’Art en entorn rural, Farrera Alt Pirineu.

El jardí de les flors lletges, presentada al festival MAU de Granollers, i ubicada a l’antiga fàbrica tèxtil Roca Humbert actualment reconvertida en Fàbrica de les Arts, segueix aportant la recerca en el diàleg del lloc, l’activitat que s’hi desenvolupava i les persones que l'habiten dia a dia.

L'última performance: La terra ens mou, dintre del Festival FESCAMP 2014, ens apropa a la memòria rural del barri de Mira-sol (St. Cugat) on es desentrama el vincle universal que cadascú de nosaltres té amb la terra, com a font ineludible d’orígen e identitat, de naixement i creixement.

Al 2015 el ressò de l’ermita de St. Quirc, ens apropa i endinsa en la intervenció del territori amb les petites ermites romàniques de l’Alt Pirineu de Lleida. Com un ressò del territori, el moviment es posa al servei de difondre i visualitzar un dels patrimonis més valuosos de la nostra cultura i espiritualitat.